Hoppa till huvudinnehåll

.

Bakrapporten

Äntligen en studie kring hur man bakar i Sverige!

Att baka är idag något som väldigt många runt om i landet älskar att göra och det blir bara fler och fler som inser glädjen i det. Kanske är  det en paus från alla vardagsbekymmer eller att bara få den tiden för sig själv, att drömma och njuta, som gör att det är så populärt. Vi ville veta sanningen bakom detta fenomen, särskilt som bakning ökar stadigt och det ser ut att fortsätta så ett bra tag framöver. För att få svar på frågor som t.ex. vilket det mest populära bakverket är, har vi nu genomfört den första riktiga studien om svenskars bakvanor. Vem bakar man helst med? Är det skillnad på vad man bakar i olika delar av landet? Bakar äldre bara mazariner och yngre cupcakes? Vad dekorerar man sina bakverk med? Ja, det fanns så mycket intressant att sätta tänderna i om vi ska skoja till det lite.

Wordcloud_godast

Bakrapporten genomfördes våren 2020. Vi har sedan dess analyserat, gjort kompletterande intervjuer, analyserat igen och kommit fram till många intressanta insikter. Vi kan väl direkt säga att många av dessa insikter både förvånat och gjort att vi i vissa fall behövt ändra åsikter. En sak är dock väldigt tydlig, en stor majoritet av alla som bakar gör det med glädje och passion.


Vi hoppas nu att du också kommer att inspireras och få lite djupare insikter i bakningens värld. Varmt välkommen till Bakrapporten.

Bakrapporten omslag

Bakrapporten som pdf  

Vi som gjort Bakrapporten

Dr. Oetker: Allt började med bakpulver. I slutet av 1800-talet utvecklade apotekaren Dr. August Oetker ett bakpulver som gjorde bakverken extra höga och luftiga.
Baka.se:  är en bakinspirationssajt för alla hemmabagares olika behov.
Habermax: är en annorlunda varumärkesbyrå med specialistkompetens inom analys, strategi och koncept & design.

Pressmaterial

Här nedan är en översikt över de pressbilder som finns att tillgå. Klicka på länkarna under översikten för att spara ned högupplöst bild.

Bakrapporten_pressbilder

Länkar till högupplösta bilder:

bakrapporten_agg.png
bakrapporten_appelpaj.png
bakrapporten_bakmaskin.png
bakrapporten_ballongvisp.png
bakrapporten_bunke.png
bakrapporten_cupcake.png
bakrapporten_forklade.png
bakrapporten_framsida.png
bakrapporten_kakor.png
bakrapporten_kavel.png
bakrapporten_matt.png
bakrapporten_muffinsplat.png
bakrapporten_pratbubbla_bla.png
bakrapporten_pratbubbla_rosa.png
bakrapporten_slickepott.png
bakrapporten_tartbit.png
bakrapporten_text.png
bakrapporten_wordcloud_godast.png