Apelsinmazariner
En god och saftig mazarin med smak av apelsini båda kaka och glasyr.
Räcker till 24 st mazariner
24 st mazariner
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 200 gram kallt smör
- 1 st äggula
Fyllning
- 2 dl strösocker
- 1 dl skållad sötmandel
- 75 gram rumstempererat smör
- 3 st ägg
- 1 st apelsin, rivet skal spara saften
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 1 msk apelsinsaft
- 1 msk vatten
Mördeg
Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en deg.
Rulla ut två längder och dela varje längd i 12 bitar.
Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolieFyllning
Mixa socker och mandel tills mandeln är finfördelad.
Tillsätt rumstempererat smör, ägg, apelsinskal, vaniljsocker och vetemjölet blandat med bakpulver.
Fyll formarna med smet upp till ca 2/3.
Grädda på en plåt mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt dem kallna på bakgallerGlasyr
Blanda florsocker, apelsinsaft och vatten till en jämn glasyr och värm på spisen till 40°.
Stryk glasyren på kakorna när de kallnatNjuut!
~ Annelie ~
http://imittkok.se