Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Apelsinmazariner

En god och saftig mazarin med smak av apelsini båda kaka och glasyr.

I mitt kök

Vote
(2)

Räcker till 24 st mazariner

Räcker till...

24 st mazariner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 gram kallt smör
  • 1 st äggula
Fyllning
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 75 gram rumstempererat smör
  • 3 st ägg
  • 1 st apelsin, rivet skal spara saften
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 msk vatten
  1. Mördeg
    Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en deg.
    Rulla ut två längder och dela varje längd i 12 bitar.
    Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie

  2. Fyllning
    Mixa socker och mandel tills mandeln är finfördelad.
    Tillsätt rumstempererat smör, ägg, apelsinskal, vaniljsocker och vetemjölet blandat med bakpulver.
    Fyll formarna med smet upp till ca 2/3.
    Grädda på en plåt mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
    Låt dem kallna på bakgaller

  3. Glasyr
    Blanda florsocker, apelsinsaft och vatten till en jämn glasyr och värm på spisen till 40°.
    Stryk glasyren på kakorna när de kallnat

  4. Njuut!
    ~ Annelie ~
    http://imittkok.se