Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Brownie bakelser

Sugen på en riktigt chokladig dessert? Då ska du prova detta recept på browniebakelser med chokladmousse, hasselnötter, mer choklad och jordgubbar! En riktig chokladdröm som med fördel avnjutes med en kula vaniljglass. Receptet räcker till 12 generösa bitar. Formen jag använde är 20×30 cm.

Vote
(15)

Räcker till 12 stora bitar

Räcker till...

12 stora bitar

Ingredienser

Så gör du

Brownie:
  • 150 g osaltat smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 50 g mörk choklad
  • 1,75 dl vetemjöl
Chokladmousse:
  • 300 g mörk choklad
  • 5 st äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • krossade hasselnötter, choklad och jordgubbar till garnering
Brownie:
  • 1. Sätt ugnen på 160 grader.

    2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.

    3. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.

    4. Vispa ner ett ägg i taget.

    5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.

    6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.

    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.

Chokladmousse:
  • 1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad.

    2. Blanda snabbt ner en äggula i taget i den smälta chokladen.

    3. Vispa upp grädden till mjuka toppar och tillsätt chokladsmeten och fortsätt vispa tills du får en fluffig chokladmousse.

    4. Fördela moussen över den avsvalnade brownien och låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering. Garnera sedan med krossade hasselnötter, mer choklad och jordgubbar.