Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Browniehjärta med chokladmousse och hallon
Trevlig bakelse med mycket smak av choklad.
Räcker till 6 st hjärtan
Räcker till...
6 st hjärtan
Tillfälle
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
- 100 - 125 gram smör
- 150 gram mörk choklad
- 1 1/2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 st äggula
- 1 krm salt
- 3 dl vetemjöl
Fyllning
- 1 pkt Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
- 2 dl kall mjölk
- 1 1/2 dl vispgrädde
- Dr. Oetker strössel
- Dr. Oetker chokladhjärtan
- hallon
- citronmeliss
Smält smöret och tillsätt chokladhacket och rör tills all choklad har smält.
Rör ner socker, ägg, äggula, salt och vetemjöl.
Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader ca 8 - 10 minuter.
Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna.
Vispa grädden i en skål.
Vispa ner tårtmoussens innehåll i mjölken i en annan skål och vänd därefter ner grädden.
Stansa ut chokladhjärtan från kakan och bred tårtmousse över och garnera med hallon, strössel, chokladhjärtan och citronmeliss.