Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Browniehjärta med chokladmousse och hallon

Trevlig bakelse med mycket smak av choklad. 

hagetsfika.blogg.se

Vote
(5)

Räcker till 6 st hjärtan

Räcker till...

6 st hjärtan

Ingredienser

Så gör du

  • 100 - 125 gram smör
  • 150 gram mörk choklad
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
Fyllning
  • 1 pkt Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Dr. Oetker strössel
  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  • hallon
  • citronmeliss
  • Smält smöret och tillsätt chokladhacket och rör tills all choklad har smält.

    Rör ner socker, ägg, äggula, salt och vetemjöl.

    Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm i diameter.

    Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader ca 8 - 10 minuter.

    Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna.

    Vispa grädden i en skål.

    Vispa ner tårtmoussens innehåll i mjölken i en annan skål och vänd därefter ner grädden.

    Stansa ut chokladhjärtan från kakan och bred tårtmousse över och garnera med hallon, strössel, chokladhjärtan och citronmeliss.