Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Budapestrulle med ananas
En smarrig budapest med krossad ananas!
Räcker till 1 botten
Räcker till...
1 botten
Recepttyp
Bakelser
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 5 äggvitor
- 1,75 dl strösocker
- 0,5 dl maizena majsstärkelse
- 1 dl florsocker
- 100 g malda hasselnötter
Fyllning
- 4-5 dl vispad grädde
- 1 burk krossad ananas
Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget. Vänd sedan ner hasselnötter, maizena och florsocker i smeten. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter i 175 grader.
Bred ut grädden på bottnen och strö sedan över ananas. Rulla ihop till en rulle, ta hjälp av bakplåtspappret och placera sedan skarven neråt. Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela rullen i 8 bitar. Tadaa, klart :) Lycka till!