Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Budapestrulle med ananas

En smarrig budapest med krossad ananas!

turkost

Vote
(14)

Räcker till 1 botten

Räcker till...

1 botten

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 5 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 dl maizena majsstärkelse
  • 1 dl florsocker
  • 100 g malda hasselnötter
Fyllning
  • 4-5 dl vispad grädde
  • 1 burk krossad ananas
  • Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget. Vänd sedan ner hasselnötter, maizena och florsocker i smeten. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter i 175 grader.

    Bred ut grädden på bottnen och strö sedan över ananas. Rulla ihop till en rulle, ta hjälp av bakplåtspappret och placera sedan skarven neråt. Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad. Dela rullen i 8 bitar. Tadaa, klart :) Lycka till!