Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Choklad och Mocha Sweethearts

Chokladtäckta kladdkakor i prtionsform med smak av espressokaffe.

Kahuku

Vote
(7)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gr smör eller margarin
  • 125 gram mörk choklad
  • 4,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1 tsk vaniljarom
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,75 dl snabbkaffe espresso
  • 250 gr mörk choklad för att doppa kakan i
  1. Klä en form med bakplåtspapper. (ca 20x30 cm). Värm ugnen till 175 grader.

  2. smält choklad och smör i micron på full effekt i 2 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden. Rör sedan i smörsmeten tills chokladen smält helt.

  3. rör i sockret. Blanda i ägg och vaniljarom. Rör i mjölet. Blanda i snabbkaffet och rör tills smeten är väl blandad.

  4. fördela jämt i formen. Grädda i ugnen 30-35 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut med kladdkake-kletiga smutor när den sticks in i mitten av kakan.

  5. Låt kakan svalna. Skär ut hjärtformade bitar med hjälp av ett pepparkaksmått. (Använd restbitarna till småätande, eller annat )

  6. Smält resterande choklad och doppa kakornas ovansida i chokladen. Låt svalna i kylskåp tills chokladen stelnat.

  7. Njut med någon du älskar!