Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Chokladmazariner med apelsinglasyr

Recept på klassiker fylld med mandelmassa och toppad med ljuvlig apelsinglasyr.

Vote
(10)

Räcker till ca 12 st

Räcker till...

ca 12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 0,75 dl kakao
  • 150 g smör
Fyllning
  • 250 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk pressad apeslinsaft
  • 1 påse Dr. Oetker hackade hasselnötter (50g)
  1. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen vila inplastad i kylen ca 30 minuter.

  2. Riv mandelmassan till fyllningen. Arbeta in smöret. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget och slutligen mjöl och salt.

  3. Smält smör och pensla i mazarinformar eller använd engångs aluminiumformar. Tryck ut mördegen i formarna. Tillsätt mandelmassefyllningen med en sked. Grädda i 200 grader 12-15 minuter i nedre delen av ugnen.

  4. Låt kakorna svalna och stjälp sedan ur dem försiktigt ur formarna. Använder man engångsformar kan man hoppa över detta steg.

  5. Till glasyren blandas florsocker, kakao och apelsinsaft till en slät smet. Bred glasyren på kakorna och strö hackade hasselnötter över.