Chokladmazarinrutor med hallonglasyr
Recept på mazarinrutor som jag gjorde i långpanna, perfekt fika till många!
Räcker till 1 st långanna 25x35 cm
1 st långanna 25x35 cm
Ingredienser
Så gör du
Mördegsbotten
- 225 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 1 st äggula
Fyllning
- 150 g smör rumstempererat
- 500 g mandelmassa
- 4 st ägg
- 1 dl kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 100 g chokladknappar eller hackad choklad
Glasyr
- 4 dl florsocker
- 3 msk hallonsaft
- ev lite vatten
Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven. Tillsätt sen äggulan och mixa hastigt ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den i botten av en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Nagga lite lätt med gaffel. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.
Sänk temperaturen på ugnen till 180 grader.
Riv ner mandelmassa i en skål. Ha i smöret och rör ihop.
Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt sen kakao och vanilj och rör om till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen.
Bred ut fyllningen ovanpå mördegsbotten. Jämna till den något. Grädda sen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och saft till glasyren. Om glasyren känns för tjock tillsätt några droppar vatten. Glasyren ska vara trögflytande, men ändå gå att bre ut.
Låt glasyren stelna i rumstemperatur, skär sen kakan i rutor.