Choux à la Crème et aux fruit
Simply delicious med Choux à la Crème et aux fruit...
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 20 st.
ca 20 st.
Ingredienser
Så gör du
Pate a choux
- 150 g vatten
- 4 st ägg
- 150 g vetemjöl
- 6 g störsocker
- 3 g salt
- 100 g mjölk
- 100 g smör
Crème Pâtissière
- 250 ml mjölk
- 60 g störsocker
- 3 st äggula
- 10 g mjöl
- 15 g Maizena
- 1/2 st vaniljstång
- 30 g smör
Crème Chantilly
- 1-1/2 cup vispgrädde
- 2 msk florsocker
För Pate a choux.
Sätt ungen på 200 grader.
Koka ihop vatten, mjölk, salt, socker och smör i en rymlig kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och ta kastrullen från spisen. Tillsätt mjöl på en gång. Rör kraftigt med träslev. Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Rosta massan under ständig omrörning tills den släpper kastrullens kanter och bildar en boll. Låt degen svalna i fem minuter. Värm ugnen till 200 grader. Rör ner äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg. När äggen är tillsatta ska degen vara blank och krämig i konsistensen. Fyll degen i spritsstrut med slät tyll (nr 12) eller klipp ett hål i struten. Spritsa ut till olika former.
Grädda choux fått färg, höjt sig och stabiliserats ca 25-30 minuter. När de börjar få lite färg, kläm fast en träslev i ugnsdörren för att släppa ut lite ånga. Ta inte ut plåten för tidigt ca 5 minuter, då sjunker hela chou-degen
För Crème Pâtissière.
Blanda i en skål samman äggula, 30 g socker, maizena och mjöl.
Koka upp mjölken tillsammans med 30 g socker och vanilj.
När det börjar koka, häll lite av den varma mjölken över äggblandningen och häll direkt därefter tillbaka detta i kastrullen.
Vispa snabbt tills det börja koka.
Ta av från plattan och tillsätt smöret, häll krämen i en skål, täck med plats och ställ kallt.För Crème Chantilly.
Tillsätt grädde och florsocker och vispa sakta till det blir fluffigt och glansigt. Blanda ihop med Crème Pâtissière och ställ kallt.
Montage: Skär av ett lock på Pate a choux, spritsa i krämen och fylla med frukt, lägg tillbaka locket och pudra med lite florsocker.
Bon appetit!!