Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Citronkladdkaka

Ett bra alternativ till den vanliga chokladkladdkakan. Ett superbra basrecept som du kan utveckla på massvis med olika sätt. Mitt favoritsätt är att utnyttja citronkladdkakereceptet till bakelser.

Livetsflicka

Vote
(15)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 citron
  • 3 msk vaniljsocker
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.

  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.

  3. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i vetemjöl och vaniljsocker. Riv skalet från en citron och rör i smeten. För att få en fulländad smak pressar du även i saften från samma citron och rör i smeten. Rör i smöret. Häll sedan citronsmeten i formen och ställ i ugnen i 30 minuter. Kladdkakan kan severas som den är, eller med grädde och jordgubbar som en bakelse. Du kan byta ut formen mot muffinsformar och då få kladdmuffins vilket alltid brukar vara en hit.