Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Färgsprakande marängbakelse

Tips! Blanda färger och få fram en egen vinnande färgkombination. Smaksättningen går och också att variera. varför inte citron- eller vaniljarom?

Här nedan finner ni vårt recept på färgsprakande marängbakelser:

Vote
(5)

Räcker till 6 st bakelser

Räcker till...

6 st bakelser

Ingredienser

Så gör du

Marängbottnar
  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 droppar Dr. Oetker pepparmintarom
  • Dr. Oetker hushållsfärger, grön, röd och blå
  • Dr. Oetker Neonmix
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse jordgubbsmak
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll i pepparmintsarom och hälften av sockret, vispa tills marängen tjocknat något. Häll sedan i resten av strösockret och vispa smeten tjock och seg. 

  3. Dela marängsmeten i två delar. En med ca 2/3 av smeten och andra med resten av smeten. Färga med valfri hushållsfärg.

  4. Lägg den större marängsmeten i en sprits och spritsa ut 6 st bottnar ca 7 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Spritsa sedan med den andra marängsmeten, lite mindre och toppigare maränger. Dekorera de toppiga marängerna med Neonmix.

  5. Grädda marängerna i mitten av ugnen ca 35-40 minuter, tills marängerna känns lätta. Stäng av ugnen och låt marängerna torka i ugnenmed ugnsluckan på glänt någon timme.

  6. Vispa tårtmoussen med kall mjölk tills den blir tjock och fluffig. Vispa grädden tjock och vänd sedan ned den i tårtmoussen och blanda väl. Spritsa en rejäl klick tårtmousse på varje marängbotten och lägg sedan på marängtoppen.