Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Franska Chouquetter

Mumsiga franska petits choux "chouquetter"!

Vote
(8)

Räcker till 25-30 st

Räcker till...

25-30 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

 • 5 dl vetemjöl
 • 2.5 dl vatten
 • 250 g mjölk
 • 5 g fint havssalt
 • 5 g strösocker
 • 250 g osaltat smör
 • 5 st ägg
 • pärlsocker till garnering
 1. Sätt ugnen på 210 grader.

 2. Sikta mjölet över ett bakplåtspapper eller i en bunke.

 3. Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör på låg värme. Ta kastrullen från värmen precis när det börjar bubbla. Blanda ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev. Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör på låg värme.Ta kastrullen från värmen precis när det börjar bubbla.Blanda ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev.

 4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och fortsätt att röra tills smeten släpper från kanterna och torkar till en kompakt och glansig massa. När smeten lossnar från träsleven utan att lämna några spår är den färdig.

 5. Ta kastrullen från värmen och lägg över smeten i en ren skål. Blanda ner äggen, ett i taget, i den varma smeten under kraftig omrörning. Det är viktigt att varje ägg arbetas in ordentligt innan du rör i nästa. Ta kastrullen från värmen och lägg över smeten i en ren skål.Blanda ner äggen, ett i taget, i den varma smeten under kraftig omrörning. Det är viktigt att varje ägg arbetas in ordentligt innan du rör i nästa.

 6. Lägg smeten i en spritspåse med en smal tyll (för att smeten inte ska torka medan du spritsar kan du täcka den med en fuktig bakduk) och spritsa ut små bollar på ett bakplåtspapper. Eftersom chouquetterna kommer att expandera och bli ungefär tre gånger så stora är det viktigt att inte spritsa för tätt.

 7. Strö över rikligt med pärlsocker och grädda i 20–25 minuter mitt i ugnen. Obs! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då kan chouquetterna kollapsa. De är färdiga när de har fått en gyllene färg men fortfarande är lite vita på kanterna.