Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfria mazariner med hallon
Det här är ett enkelt och gott recept på mazariner som både är gluten- och sockerfria.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 6 st
Räcker till...
6 st
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Deg
- 40 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 1 ½ msk sötningsströ
Fyllning
- 1 st ägg
- 1 1/3 dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sötningsströ
- ½ - 1 msk Dr. Oetker Frystorkade Hallon
- 1 msk vispgrädde
- knappt ½ krm Dr. Oetker bittermandelarom
Topping
- hallon Går bra att byta ut mot valfri hallonsylt
- Valfri sötning
- Dr. Oetker Frystorkade Hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser som skall vara i degen och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.
Fortsätt att göra fyllningen. Smält smör. Blanda all torra ingredienser (frystorkade hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg.
Rör sist ner frystorkade hallon.
Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Avsluta med att göra toppingen. Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med frystorkade hallon.