Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Glutenfria mazariner med hallon

Det här är ett enkelt och gott recept på mazariner som både är gluten- och sockerfria.

Vote
(22)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 6 st

Räcker till...

6 st

Kategorier
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 40 gram smör
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1 ½ msk sötningsströ
Fyllning
  • 1 st ägg
  • 1 1/3 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • ½ - 1 msk Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  • 1 msk vispgrädde
  • knappt ½ krm Dr. Oetker bittermandelarom
Topping
  • hallon Går bra att byta ut mot valfri hallonsylt
  • Valfri sötning
  • Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser som skall vara i degen och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

  2. Fortsätt att göra fyllningen. Smält smör. Blanda all torra ingredienser (frystorkade hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg.

  3. Rör sist ner frystorkade hallon.

  4. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

  5. Avsluta med att göra toppingen. Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med frystorkade hallon.