Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Guldbakelser

Små söta bakelser med smak av hjortron.

sarahbakar

Vote

Räcker till 14 st

Räcker till...

14 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ msk vatten
Fyllning och sås
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2½ dl Kesella Vanilj
  • 1 st ägg
  • 500 g hjortron
  • 1 msk florsocker
  • vispgrädde Till servering
Pajdeg
  • Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet.

    Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

    Dela degen i 14 bitar oc htryck ut i små aluminiumformar.

    Ställ dem i kylen ca 30 minuter.

Fyllning och sås
  1. Riv mandelmassan grovt.

    Smält smör i en kastrull.

    Rör ner vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmassan.

    Fördela i formarna.

  2. Värm kesella och ägg i en kastrull och tillsätt 250 g hjortron.

    Låt dem rinna av om de varit frysta.

    Toppa formarna med detta.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

    Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Låt bakelserna svlana.

  4. Sås: Passera 125 g hjortron genom en finmaskig sil.

    Blanda med florsocker.

  5. Garnera bakelserna med resten av hjortronen, vispad grädde och citronmeliss och servera med såsen.