Guldbakelser
Små söta bakelser med smak av hjortron.
Räcker till 14 st
14 st
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1½ msk vatten
Fyllning och sås
- 100 g mandelmassa
- 75 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 2½ dl Kesella Vanilj
- 1 st ägg
- 500 g hjortron
- 1 msk florsocker
- vispgrädde Till servering
Pajdeg
Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 14 bitar oc htryck ut i små aluminiumformar.
Ställ dem i kylen ca 30 minuter.
Fyllning och sås
Riv mandelmassan grovt.
Smält smör i en kastrull.
Rör ner vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmassan.
Fördela i formarna.
Värm kesella och ägg i en kastrull och tillsätt 250 g hjortron.
Låt dem rinna av om de varit frysta.
Toppa formarna med detta.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Låt bakelserna svlana.
Sås: Passera 125 g hjortron genom en finmaskig sil.
Blanda med florsocker.
Garnera bakelserna med resten av hjortronen, vispad grädde och citronmeliss och servera med såsen.