Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallon och kokosmazariner
Smaskiga och lite ovanliga mazariner som är väldigt bra att göra om man inte har mandelmassa hemma men ändå vill baka mazariner!
Räcker till 18 st mazariner
Räcker till...
18 st mazariner
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 100 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl strösocker
- 1 st litet ägg
Fyllning
- 50 gram smör
- 1½ dl strösocker
- 1 st ägg
- 50 gram mörk choklad
- 2 msk hallonsylt
- 2½ dl kokosflingor
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1-2 msk vatten
1. Arbeta samman alla ingredienser till mördegen med fingertopparna. Låt vila kallt ca 1 timma. Klä sedan aluminiumformar med degen.
2. Blanda smör och socker till fyllningen. (Här blir det enklare om smöret är mjukt!) Tillsätt sedan ägg, choklad, sylt och kokos. Häll fyllningen i formarna. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 15 minuter, mitt i ugnen.
3. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Glasera mazarinerna när de svalnat.