Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Hallon och kokosmazariner

Smaskiga och lite ovanliga mazariner som är väldigt bra att göra om man inte har mandelmassa hemma men ändå vill baka mazariner!

baktokig

Vote
(5)

Räcker till 18 st mazariner

Räcker till...

18 st mazariner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl strösocker
  • 1 st litet ägg
Fyllning
  • 50 gram smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 50 gram mörk choklad
  • 2 msk hallonsylt
  • 2½ dl kokosflingor
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 msk vatten
  1. 1. Arbeta samman alla ingredienser till mördegen med fingertopparna. Låt vila kallt ca 1 timma. Klä sedan aluminiumformar med degen.

  2. 2. Blanda smör och socker till fyllningen. (Här blir det enklare om smöret är mjukt!) Tillsätt sedan ägg, choklad, sylt och kokos. Häll fyllningen i formarna. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 15 minuter, mitt i ugnen.

  3. 3. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Glasera mazarinerna när de svalnat.