Hallonbakelser
Recept på Hallonbakelser med ljuvlig glasyr som får sin underbara smak av vit choklad. Kombon hallon och vit choklad får snålvattnet att rinna.
Räcker till ca 12 st
ca 12 st
Ingredienser
Så gör du
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 1 tsk Dr. Oetker citronarom
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Dekoration:
- 3 dl vispgrädde
- ca 200 g hallon
- ca 150 g vit hackad choklad
- dekorationsströssel Vi har använt Dr. Oetkers neonmix
Börja med glasyren. Hetta upp vispgrädden i en kastrull så den nästan kokar. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Kyl blandningen väl i ett kylskåp (cirka 4 timmar eller över natten). Vispa med en elvisp tills du får en tjock och fluffig massa.
Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och därefter citronaromen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Rör till en jämn smet. Häll upp i smord muffinsplåt eller använd smorda cylinderformar, 10 cm i diameter (finns att köpa på nätet, ex lyckasmedmat.se).
Grädda mitt i ugnen vid 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna något i muffinsplåten. Ta upp kakorna ur formen och låt svalna helt på galler. Dela muffinsen i 2 eller 3 delar. Fördela den vita chokladkrämen mellan och på muffinsen. Dekorera med hallon och strössel.