Halloweenbakelser
Supersöta halloweenbakelser gjorda på chokladrulltårta toppande med grädde, bär och marispan! :)
Räcker till 12 st bakelser
12 st bakelser
Ingredienser
Så gör du
Rulltårta
- 3 st ägg
- 1½ dl strösocker
- 0.75 dl potatismjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 dl sylt ta den du tycker är godast, jag valde hallonsylt
- 200 gram bär exempelvis hallon/jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
- 500 gram marsipan
- 1 tsk smält mörk choklad
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Passa så att den inte bränns! Lägg gärna ett bakplåtspapper över kakan för att skydda. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet kakan gräddats på.
Bred på sylten över hela kakan och rulla ihop från långsidan. Låt kallna.
Skär rulltårtan i ca 3 cm höga stubbar. Ställ dem på kant och fördela bären ovanpå. Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker till fast skum. Bre det över rulltårtsbitarna och forma till runda toppar/kupoler.
Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 10 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.