Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Hälsosamma semlor

Det här är ett enkelt och gott recept på semlor utan tillsatt socker och som inte behöver jäsa.

Vote
(6)

Räcker till 6 st

Räcker till...

6 st

Ingredienser

Så gör du

Semmelbullar
  • 2 st ägg
  • 100 gram tjock yoghurt
  • 4 msk havregryn
  • 3 msk mandelmjöl
  • 3 msk sötströ
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 krm kardemumma
  • 2 krm Dr. Oetker Vaniljtwister
Mandelmassa
  • 1 1/3 dl mandelmjöl
  • 2 st äggvitor
  • 1 msk sötströ
  • 2-4 droppar Dr. Oetker bittermandelarom Tips: droppa aromen från en sked eller liknande
  • 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister
Semmelbullar
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, yoghurt och havregryn i en skål och mixa med en stavmixer. 

  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked. 

  3. Låt degen vila under några minuter.

  4. Forma sex runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (eller tills bullarna är fasta). Låt svalna

Mandelmassa
  1. Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen.

  2. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. 

  3. Fördela mandelfyllningen i groparna.

  4. Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!