Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Hjärt-bakelser

En konditoribakelse som du kan göra själv!!

Surdegsmilla

Vote
(9)

Räcker till 12 Bakelser

Räcker till...

12 Bakelser

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 dl vatten
  • 1st äggula
  • 125 gram smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker eller arraks arom eller vilken smak du tycker om!!
  • 8 msk fast röd sylt Jag tar min egen gjorda jordgubb & röd vinbärssylt
Garnering
  • 250 gram marsipan
  • kakao att pudra över kakan med eller smält choklad i ränder över kakan
Tillbehör
  • muffinsformar
  • kakmått
  1. Gör botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret i en bunke och sikta i det i äggsmeten.

    Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

    Gräddas i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den kallna.

  2. Gör nu fyllningen:Blanda vatten och mjöl i en kastrull Låt det koka några minuter under omrörning. Rör ner äggulan och låt krämen kallna.

    Rör smör och siktat florsocker smidigt. Klicka i den kalla krämen under omrörning.

    Vispa kraftigt, gärna med elvisp. Smaksätt krämen med vaniljsocker eller arraksarom.

  3. Ta med mått ut 24 st runda bottnar i kakan ca 6 cm i diameter. Lägg samman dem två och två med lite sylt mellan. Bred sedan på smörkrämen runtom bakelsen. Lägg gärna rikligt med kräm ovan på bakelsen!

  4. Kavla ut marsipanen och ta med mått ut 12 st runda plattor, ca 10 cm i diameter. Lägg plattorna över bakelserna och tryck till. Sikta över lite kakao.

    Lägg bakelserna i formar.

  5. Ställ kallt och serveras till nybryggt kaffe och lite saft till barnen!!

  6. Tips!!

    Detta recept går utmärkt att dubblera!!