Hjärtans bakelser
Överraska någon du tycker om med dessa ljuvligt söta hjärtan med smak av hallon.
Räcker till 8 st bakelser
8 st bakelser
Ingredienser
Så gör du
- 400 g rosa marsipan
- 1 st tredelad tårtbotten
Fyllning 1
- 2 dl vispgrädde
- 100 g vit eller ljus choklad
Fyllning 2
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl frysta hallon
- 2 msk florsocker
Fyllning 3
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Vispa all grädde och dela upp i tre skålar.
Smält chokladen över vattenbad och blanda med en av gräddskålarna.
Bred på den första tårtbotten. Lägg på andra våningen tårtbotten.
Blanda ner florsocker och frysta hallon i den andra gräddskålen. Bred denna på det andra lagret tårtbotten.
Lägg på tredje våningen tårtbotten som lock.
Dela tårtan i åtta bitar. Fördela den sista grädden på de åtta bakelserna. Gör gräddhjärtan, gärna med sprits. Skär sedan ut botten så att tårtbiten blir ett hjärta.
Kavla ut marsipanen, skär i trekanter och drapera, tryck till i kanterna för fin form. Spritsa, strössla och pynta fritt!
Tips: Om marsipanen fastnar på kaveln, använd lite maizenamjöl. Använd inte florsocker, då socker gör att marsipanen smälter.