Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(49)

Hjärtans bakelser

Överraska någon du tycker om med dessa ljuvligt söta hjärtan med smak av hallon.

 

Vote
(49)

Räcker till 8 st bakelser

Räcker till...

8 st bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 400 g rosa marsipan
  • 1 st tredelad tårtbotten
Fyllning 1
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit eller ljus choklad
Fyllning 2
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl frysta hallon
  • 2 msk florsocker
Fyllning 3
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Vispa all grädde och dela upp i tre skålar.

  2. Smält chokladen över vattenbad och blanda med en av gräddskålarna.

  3. Bred på den första tårtbotten. Lägg på andra våningen tårtbotten.

  4. Blanda ner florsocker och frysta hallon i den andra gräddskålen. Bred denna på det andra lagret tårtbotten.

  5. Lägg på tredje våningen tårtbotten som lock.

  6. Dela tårtan i åtta bitar. Fördela den sista grädden på de åtta bakelserna. Gör gräddhjärtan, gärna med sprits. Skär sedan ut botten så att tårtbiten blir ett hjärta.

  7. Kavla ut marsipanen, skär i trekanter och drapera, tryck till i kanterna för fin form. Spritsa, strössla och pynta fritt! 

    Tips: Om marsipanen fastnar på kaveln, använd lite maizenamjöl.  Använd inte florsocker, då socker gör att marsipanen smälter.