Jordgubbstarteletter
Små mördegsformar med jordgubbsmousse. Gelén gör att jordgubbarna håller sig fräscha längre.
Här nedan finner ni vårt recept på Jordgubbstarteletter:
Räcker till 15 st
15 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram rumsvarmt smör
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
Fyllning
- 1 dl jordgubbssylt
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
- 2.5 dl mjölk
- 1 liter jordgubbar
- vinbärsgelé (att pensla över bären)
Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och sist mjölet. Tryck ut degen i 15 st små tartelettformar, smorda och mjölade. Har man inte tartelettformar kan man använda muffinsformar i aluminium. Grädda bottnarna i 200 grader cirka 10 minuter. Låt svalna något.
Pensla bottnarna med jordgubbssylten. Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig, cirka två minuter. Fördela moussen i formarna.
Skiva jordgubbarna och täck moussen med skivade jordgubbar.
Värm vinbärsgelén, och pensla över jordgubbarna.
Förvara bakelserna i kyl till servering.