Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Kinesiska Egg Tarts

Lite likna baka ägg custard

Engelska version finns här: http://singlishswenglish.blogspot.com/2010/05/easy-egg-tarts.html

Singlish_Swenglish

Vote
(6)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 1-2 st färdiga smör konditorivaro gör 10-12, också beroende på storleken av den färdiga konditorivaror
  • 2-4 st ägg beroende på hur eggy du vill att det ska smaka
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl storsocker
  1. Rulla ihop degen fram som en Rulltårta så du har som en lång rulle. Dela upp den i 10-12 delar genom skärning av det som hur du ska skära upp ett Rulltårta. Varje del bör vara cirka 2 cm i längd.

  2. Mjöl ytan lätt innan om varje bit flata sidan nedåt (så att du kan se virvlar) och platta ut den med baksidan av handen. Med hjälp av en brödkavel och rulla ut tunt tills den är tillräckligt stor för att passa in i konditorivaror cups / ägg tårtor formulär du ska använda för varje tårta.

  3. Tryck utbyggnaden degen mot koppar / form och ställ åt sidan medan du förbereder fyllningen.

  4. Kombinera ägg, grädde och socker i en skål och rör tills sockret löser sig. Värm ugnen till 200 grader.

  5. Fyll i varje ägg tårta bakverk med ägg blandningen till ca 0,5 cm under kanten av konditorivaror och placera den försiktigt i ugnen och grädda den i 25-30 minuter eller tills den innehåller och är gyllenbrun.