Kokoskaka med chokladkräm
Fantastisk kokoskaka med krämig chokladtryffeltopping.
Jag gjorde mina till påsk och dekorerade därefter, men de är lika goda året om!
Räcker till 10-20 st
10-20 st
Ingredienser
Så gör du
Kokoskaka
- 3 st ägg
- 150 gram smör
- 2 dl socker
- 7 dl kokosflingor
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
- 250 gram choklad valfri kakaohalt, jag använde 50:50 marabou mjölkchoklad och 70%-ig mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 75 gram smör
Chokladkräm
Sätt ugnen på 175°C
Finhacka chokladen och lägg den i en rymlig skål
Smält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder
Häll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smet
Häll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnat
Kakan
Smält smöret till kakan
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöret
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock
Baka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalna