Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(46)

Kokoskaka med chokladkräm

Fantastisk kokoskaka med krämig chokladtryffeltopping.

Jag gjorde mina till påsk och dekorerade därefter, men de är lika goda året om!

NyTinat

Vote
(46)

Räcker till 10-20 st

Räcker till...

10-20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kokoskaka
  • 3 st ägg
  • 150 gram smör
  • 2 dl socker
  • 7 dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
  • 250 gram choklad valfri kakaohalt, jag använde 50:50 marabou mjölkchoklad och 70%-ig mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 gram smör
Chokladkräm
  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Finhacka chokladen och lägg den i en rymlig skål
    Smält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder
    Häll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smet
    Häll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnat

Kakan
  • Smält smöret till kakan
    Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöret
    Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock
    Baka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalna