Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Mandelformar med jordgubbsmousse

Recept på klassiska mandelformar som vi här fyllt med len och ljuvlig jordgubbsmousse.

Vote
(6)

Räcker till 8 st

Räcker till...

8 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 påse finmald mandel 50g
  • 1 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
Fyllning:
  • 75 g vit hackad choklad
  • ca 3 dl jordgubbar
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse
  • 2 dl mjölk
  1. Blanda vetemjöl, mandel och florsocker i en skål. Smula ner smöret och tillsätt ägget. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 8 lika delar och tryck ut i muffinsformar eller smorda bakelseformar.

  3. Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna.

  4. Fördela den hackade chokladen i den ännu varma formarna. Bred ut chokladen så hela innersidan täcks.

  5. Låt formarna svalna helt.

  6. Skär jordgubbar i små bitar och täck formarna med dem. Spara några fina jordgubbar till dekoration.

  7. Blanda tårtmousse och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig, Spritsa eller skeda ner moussen i formarna. Dekorera med jordgubbar.

  8. Tips: Har man inte finmald mandel kan man köra skållad mandel i en mixer eller matberedare.