Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mandelformar, yoghurtfyllda

Serveringstips:
Garnera med färska bär, skalad och skivad kiwi

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Räcker till 8 st

Räcker till...

8 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 200 gr mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl valnötter, hackade
  • 2 msk fruktlikör eller koncentrerad fruktjuice
Fyllning
  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • bär till garnering
  1. Riv mandelmassan på ett rivjärn.

  2. Fyll massan i en matberedare och tillsätt under låg hastighet ett ägg i taget och oljan. Kör till en jämn smet.

  3. Rör ner hackade valnötter.

  4. Fördela smeten i 8 mazarinformar.

  5. Grädda i mitten av ugnen vid 175 grader i c:a 10 minuter. Låt formarna kallna.

  6. Pensla insidan av kakorna med fruktlikör eller fruktjuice.

  7. Vispa grädden och blanda med vaniljsocker och Lindahls yoghurt. Klicka massan jämn i formarna.