Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Mandelkronor

Härligt frasig mördeg tillsammans med seg mandelfyllning i en perfekt harmoni!

mickis65

Vote
(11)

Räcker till 16 st

Räcker till...

16 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk vatten
Fyllning
  • 200 g mandel
  • 2 dl socker
  • 2 krm bakpulver knappt
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • ev 1 ägg till pensling
Garnering
  • florsocker
Mördeg
  • Häll mjöl och socker i en matberedarens skål, lägg i smöret skuret i mindre bitar och droppa i vattnet. Kör tills degen formar sig till en boll, ca 20 sek. Låt vila någon timme i kylskåp.

Garnering
  • Forma mördegen till en rulle och skär den i 20 bitar. Tumma ut 16 av dem tunt i engångsformar av aluminium, muffinsstorlek. Rulla resten av degen till smala längder och skär dem i 32 st ca 5 cm långa bitar.

    Hacka mandeln, tillsätt sen socker, bakpulver, ägg och smör. hacka i hop till en jämn smet och fördela i formarna. Lägg de små degbitarna i kors över fyllningen och tryck fast dem lätt. Pensla ev. med ägg och grädda 15-20 min i 175 grader. Sikta ev över florsocker när kakorna kallnat.