Mandelkronor
Härligt frasig mördeg tillsammans med seg mandelfyllning i en perfekt harmoni!
Räcker till 16 st
16 st
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 tsk socker
- 1 tsk vatten
Fyllning
- 200 g mandel
- 2 dl socker
- 2 krm bakpulver knappt
- 2 ägg
- 100 g smör
- ev 1 ägg till pensling
Garnering
- florsocker
Mördeg
Häll mjöl och socker i en matberedarens skål, lägg i smöret skuret i mindre bitar och droppa i vattnet. Kör tills degen formar sig till en boll, ca 20 sek. Låt vila någon timme i kylskåp.
Garnering
Forma mördegen till en rulle och skär den i 20 bitar. Tumma ut 16 av dem tunt i engångsformar av aluminium, muffinsstorlek. Rulla resten av degen till smala längder och skär dem i 32 st ca 5 cm långa bitar.
Hacka mandeln, tillsätt sen socker, bakpulver, ägg och smör. hacka i hop till en jämn smet och fördela i formarna. Lägg de små degbitarna i kors över fyllningen och tryck fast dem lätt. Pensla ev. med ägg och grädda 15-20 min i 175 grader. Sikta ev över florsocker när kakorna kallnat.