Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mandelmusslor
Recept på en ljuvlig klassiker som kan varieras med olika bär och sylt efter tycke och smak.
Räcker till ca 40 st
Räcker till...
ca 40 st
Recepttyp
Bakelser
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Dr. Oetker mandelspån (1 påse)
- 2 krm Dr. Oetker bittermandelarom
- 200 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 1 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- ca 40 st musselformar
- smör till pensling
- grädde och bär/valfri sylt till servering
Mal mandelspånen i mandelkvarn eller kör dem i matberedare till ett fint mjöl.
Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt mandel, bittermandelarom, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet.
Låt degen vila kallt i minst en timme.
Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar.
Grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna.
Servera med en klick grädde och bär eller god (gärna hemlagad) sylt.