Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Mandelmusslor

Recept på en ljuvlig klassiker som kan varieras med olika bär och sylt efter tycke och smak. 

Vote
(2)

Räcker till ca 40 st

Räcker till...

ca 40 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Dr. Oetker mandelspån (1 påse)
  • 2 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 200 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ca 40 st musselformar
  • smör till pensling
  • grädde och bär/valfri sylt till servering
  1. Mal mandelspånen i mandelkvarn eller kör dem i matberedare till ett fint mjöl.

  2. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt mandel, bittermandelarom, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet.

  3. Låt degen vila kallt i minst en timme.

  4. Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar.

  5. Grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna.

  6. Servera med en klick grädde och bär eller god (gärna hemlagad) sylt.