Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Mazariner

Supergoda mazariner. Tar lite tid att göra men är värt det!

ad.notam

Vote
(19)

Räcker till 18 st

Räcker till...

18 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g margarin el smör
  • 0,5 dl socker knappt
  • 0,5 st ägg
Fyllning 1
  • 2,25 dl sötmandel
  • 75 g margarin el smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
Garnering
  • 2 dl florsocker + vatten
  1. Smörj ovala mazarinformar.

    Arbeta ihop mjölet, bakpulvret, matfettet, sockret och ägget till en mördeg. Låt stå kallt några timmar.

    Tryck eller kavla ut degen och klä formarna med den.

  2. Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mandeln och matfettet. Fördela fyllningen i formarna.

  3. Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen, ca 15 min i 200 grader.

    Låt svalna något innan de stjälps upp.

    Gör glasyren och bred över, låt stelna.

    Servera och njut!