Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Mazarinrutor

Smakar precis som mazariner men går fortare att göra eftersom de bakas ut i en långpanna. Jag gräddar mazarinrutorna i en stor långpanna, halvera receptet om du använder en mindre långpanna. Härligt saftiga och mycket goda.

cupcakesfluffan

Vote
(9)

Räcker till 35-40 st

Räcker till...

35-40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 400 gram margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 st äggulor
Fyllning
  • 300 gram skållad, mald mandel
  • 6 st bittermandlar
  • 3 dl socker
  • 200 gram smält margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 st ägg
Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 1 st saften citron
  • röd karamellfärg eller pastafärg
  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

  3. Tryck ut mördegen i en smord långpanna och bred ut fyllningen över mördegen.

  4. Grädda i nedre delen i ugenen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg isåfall ett bakplåtspapper över.

  5. Blanda ihop florsocker och citronsaft  och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamrellfärg. Bred ut detta över den kalla kakan.