Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(63)

Mazarintårta

Ljuvlig mazarintårta fylld med mandelmassa & hallon!

linadeluxe

Vote
(63)

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk hallonsylt
  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 ½ tsk vatten
  • röd karamellfärg
  • Rör ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt äggulan och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ett par timmar. Ta fram ingredienserna till fyllningen så att de blir rumsvarma.

    Smörj en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Kavla alt. tryck ut degen i formen och bred sylten över kakan. Blanda mandelmassan med smöret, rör smeten vit och porös. Blanda ner ett ägg i sänder och sist mjölet. Bred ut smeten jämnt i formen över sylten. Grädda i 200 grader, ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och strö sedan på lite strösocker, stjälp den upp och ner på smörpapper. Vänd kakan när den kallnat. Blanda samman ingredienserna till glasyren, tillsätt så mycket röd karamellfärg du tycker att du behöver - börja med någon droppe. Bred ut glasyren över kakan, låt stelna.