Minipavlova med jordgubbar
Pavlova är en riktig favorit. Jag älskar maränger och vem gillar inte jordgubbar. Den här har jag dessutom kompletterat med passionsfruktscurd och grädde.
Räcker till 4 st
4 st
Ingredienser
Så gör du
Maräng
- 2 st äggvitor
- 1,5 dl strösocker
- 1 nypa salt
Passionscurd
- 3 st passionsfrukter
- 50 g smör
- 1 dl vit sirap eller socker
- 1 st lime pressad saft av
- 0,5 msk majsstärkelse
- 1 st äggula
- 1 st ägg
Tillbehör
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- jordgubbar
Värm ugnen till 130 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa salt och hälften av sockret till en lös maräng. Tillsätt sockret och vispa vidare tills marängen är fast. Spritsa ut marängen till 4 cirklar (eller hjärtan) och spritsa sedan en ring ovanpå varje som ”väggar”.
Grädda i 40 minuter.Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
Blanda limesaft och majsstärkelse och häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i ner curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.När marängerna har svalnat så fyller du dem med passionscurd. Vispa sedan vispgrädde och vaniljsocker som du klickar eller spritsar ut på ut på marängerna.
Toppa med jordgubbar och frystorkade bär (Dr. Oetker)