Mockabakelser
Några riktiga klassiker från konditoriet!
Här nedan finner ni vårt recept på Mockabakelser:
Räcker till 15 st
15 st
Ingredienser
Så gör du
- 6 st äggvitor
- 3,5 dl strösocker
Mockakräm
- 1 msk pulverkaffe
- 1,5 dl kokande vatten
- 250 gr smör
- 1 dl florsocker
- 3 st äggulor
Garnering
- Dr Oetker rostade mandelspån
- Dr Oetker kakaorosor och blad
Markera fyrtiofem st cirklar cirka fem centimeter i diameter på bakplåtspapper. Smörj rundlarna och lägg papperet på en plåt.
Blanda äggvita och socker i en bunke.
Ställ den över kokande vattenbad och vispa tills marängsmeten blir fast.
Gör en strut av dubbelt smörpapper och klipp ett hål stort som ett lillfinger. Spritsa ut marängsmeten jämnt i rundlarna.
Grädda mitt i ugnen cirka 30 min tills marängen är torr.
Låt kakorna svalna på galler.
Blanda snabbkaffe och kokande vatten. Låt svalna.
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje äggula.
Häll i kaffet.
Lägg ihop tre maränger med mockakräm mellan. Bred ett lager kräm runt kanten och vänd bakelserna i flagad mandel.
Spritsa resten av krämen på bakelserna.
Dekorera med kakaorosor.