Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Mockabakelser

Några riktiga klassiker från konditoriet!

Här nedan finner ni vårt recept på Mockabakelser:

Vote
(11)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggvitor
  • 3,5 dl strösocker
Mockakräm
  • 1 msk pulverkaffe
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 250 gr smör
  • 1 dl florsocker
  • 3 st äggulor
Garnering
  • Dr Oetker rostade mandelspån
  • Dr Oetker kakaorosor och blad
  1. Markera fyrtiofem st cirklar cirka fem centimeter i diameter på bakplåtspapper. Smörj rundlarna och lägg papperet på en plåt.

  2. Blanda äggvita och socker i en bunke.

    Ställ den över kokande vattenbad och vispa tills marängsmeten blir fast.

  3. Gör en strut av dubbelt smörpapper och klipp ett hål stort som ett lillfinger. Spritsa ut marängsmeten jämnt i rundlarna.

  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 min tills marängen är torr.

  5. Låt kakorna svalna på galler.

  6. Blanda snabbkaffe och kokande vatten. Låt svalna.

  7. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje äggula.

  8. Häll i kaffet.

  9. Lägg ihop tre maränger med mockakräm mellan. Bred ett lager kräm runt kanten och vänd bakelserna i flagad mandel.

  10. Spritsa resten av krämen på bakelserna.

  11. Dekorera med kakaorosor.