Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Napoleonbakelser

Här hittar du ett recept på en förenklad och mycket god variant på denna klassiska bakelse.

Vote
(12)

Räcker till 8 st

Räcker till...

8 st

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 1 rulle smördeg
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 6 dl mjölk
  • 125 g hallon alternativt 1 dl hallonsylt
  • 1/2 dl florsocker
Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 dl hallonsaft eller vatten
  • färska hallon eller andra bär till dekoration
  1. Dela smördegen i 16 lika stora delar. Lägg dem med mellanrum på en plåt. Nagga med en gaffel och grädda dem i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

  2. Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.

  3. Mosa samman hallon med florsocker. Fördela mosade hallon eller sylten på hälften av kakorna. Lägg vaniljkräm över hallonen. Täck med resten av kakorna.

  4. Blanda florsocker med hallonsaft eller vatten. Hallonsaft ger en rosa glasyr. Bred glasyren på bakelserna och dekorera med hallon eller andra bär.