Nutellamazariner
I detta recept hittar du en mazarin med nutella i fyllningen OCH i toppingen. Kletigt och gott precis som det ska vara. Allt paketerat i ätbara muffinsformar.
Räcker till 12 st mazariner
12 st mazariner
Ingredienser
Så gör du
Mördeg:
- 200 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 12 st Dr. Oetker ätbara muffinsformar
Mazarinfyllning:
- 150 g mandelmassa
- 100 g rumstempererat smör
- 2 ägg
- 1 dl Nutella
Topping och dekoration:
- Nutella efter smak
- Pretzels (som handtag på muggen)
- Dr. Oetker vit kristyr
- minimarshmallows
Mördeg:
Blanda socker, vaniljsocker och smör tillsätt sedan ägget och till sist mjölet och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in och låt vila i kylen 20 min. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock platta och ta ut 12 bottnar. Fodra formarna ända över kanterna på muffinsformarna och skär bort överflödig deg. Jag har den här gången gjort dem i en muffinsplåt, för att få till ”muggarna”.
Mazarinfyllning:
Blanda samman mandelmassan med hälften av smöret, när det är helt blandat arbetas resten av smöret in. Rör sedan in nutellan och till sist äggen. Arbeta inte in för mycket luft, så använd inte elvisp.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakt igenom. Låt svalna på galler.
Topping och dekoration:
När mazarinerna har svalnat så brer du på nutellan. Är det för hård så kan du köra den några sekunder i micron så det blir lättare att bre ut.
Vill du göra små koppar som jag så fäster du pretzels på sidorna med lite kristyr och strör minimarshmallows ovanpå nutellan.
Klara att avnjutas!