Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(56)

Pariservåfflor

Pariservåfflor eller franska våfflor som de också kallas är en riktig klassiker. Här hittar du grundreceptet, men om du vill twista receptet kan du prova att smaksätta fyllningen med exempelvis kakao eller en liten skvätt citronarom. 

baka.se

Vote
(56)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 st bakelser

Räcker till...

10 st bakelser

Kategorier
Recepttyp Bakelser
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Grunddeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1-2 msk vatten
Fyllning
  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Till kavling
  • strösocker
  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen i vila i kylskåp cirka 1 timme.

  2. Kavla ut degen till knappt 0,5 cm tjocklek. Ta ut 20 stycken rundlar med kanten på ett glas, cirka 6 cm i diameter.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Strö socker på ett bakplåtspapper. Lägg kakorna på pappret och kavla ut rundlarna till långsmala kakor med hjälp av kruskavel. Lägg kakorna på en plåt.

  5. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter tills kakorna fått fin färg och ser spröda ut.

  6. Rör smör, socker och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt äggula och vaniljsocker.

  7. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.