Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Påsktårta i glas
Haka på trenden och bjud på en påsktårta i glas som påskdessert. Ett riktigt gott recept som du enkelt förbereder i förväg.
Räcker till 4-6 portions
Räcker till...
4-6 portions
Ingredienser
Så gör du
- 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse jordgubbssmak
- 2,5 dl Mjölk
- 200 g Färska jordgubbar
- 1 fp Dr. Oetker Vaniljkräm
- 6 dl Mjölk
- 3 dl Vispgrädde
- 3 dl Färdig vaniljkräm
- 1 fp Färdig tårtbotten
Topping
- 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant White
- 1 fp Dr. Oetker geléfärger gul
- Florsocker
- 1 fp Dr. Oetker Pink Roses
Jordgubbsmousse
- Vispa tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa i några minuter tills moussen är tjock och fluffig. Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner i moussen.
Vaniljkräm
- Vispa vaniljkrämen med 6 dl mjölk. Använd elvisp och vispa i några minuter tills krämen har tjocknat. Ställ i kylen i ca 20 min.
Glasskräm
- Vispa 3 dl vispgrädde och blanda ihop den med 3 dl av den kylskåpskalla vaniljkrämen. Spara vaniljkrämen som blir över till senare moment.
Lock
- Färga sockerpastan gul med geléfärg. Kavla ut och stansa ut lock av den gula sockerpastan med hjälp av glaset tårtan ska serveras i.
Montering
- Stansa ut runda tårtbottnar i med hjälp av glaset tårtan ska serveras i. Lägg en botten längst ner i glaset. Spritsa i jordgubbsmousse och lägg sedan på ytterligare en botten. Spritsa därefter i vaniljkräm och ovanpå glasskräm upp till toppen av glaset. Avsluta med att lägga på locket av sockerpasta. Pudra över florsocker och dekorera med rosor och blad.