Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Påsktårta i glas

Haka på trenden och bjud på en påsktårta i glas som påskdessert. Ett riktigt gott recept som du enkelt förbereder i förväg.
Vote
(3)

Räcker till 4-6 portions

Räcker till...

4-6 portions

Kategorier
Recepttyp Bakelser
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse jordgubbssmak
  • 2,5 dl Mjölk
  • 200 g Färska jordgubbar
  • 1 fp Dr. Oetker Vaniljkräm
  • 6 dl Mjölk
  • 3 dl Vispgrädde
  • 3 dl Färdig vaniljkräm
  • 1 fp Färdig tårtbotten
Topping
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • 1 fp Dr. Oetker geléfärger gul
  • Florsocker
  • 1 fp Dr. Oetker Pink Roses
Jordgubbsmousse
  • Vispa tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa i några minuter tills moussen är tjock och fluffig. Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner i moussen.
Vaniljkräm
  • Vispa vaniljkrämen med 6 dl mjölk. Använd elvisp och vispa i några minuter tills krämen har tjocknat. Ställ i kylen i ca 20 min.
Glasskräm
  • Vispa 3 dl vispgrädde och blanda ihop den med 3 dl av den kylskåpskalla vaniljkrämen. Spara vaniljkrämen som blir över till senare moment.
Lock
  • Färga sockerpastan gul med geléfärg. Kavla ut och stansa ut lock av den gula sockerpastan med hjälp av glaset tårtan ska serveras i.
Montering
  • Stansa ut runda tårtbottnar i med hjälp av glaset tårtan ska serveras i. Lägg en botten längst ner i glaset. Spritsa i jordgubbsmousse och lägg sedan på ytterligare en botten. Spritsa därefter i vaniljkräm och ovanpå glasskräm upp till toppen av glaset. Avsluta med att lägga på locket av sockerpasta. Pudra över florsocker och dekorera med rosor och blad.