Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Pistagemazariner i långpanna

Vote
(9)

Räcker till 35-40 st

Räcker till...

35-40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 400 g margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 st äggulor (spara äggvitorna till fyllningen)
Fyllning
  • 150 g pistagenötter malda
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl socker
  • 200 g smör smält
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg +2 äggvitor
Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk hallonsaft eller saften från silade hallon
  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

  3. Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30×40 cm och bred ut fyllningen över mördegen.

  4. Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.

  5. Blanda ihop florsocker och hallonsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr. Bred ut detta över den kalla kakan.