Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pistagemazariner i långpanna
Räcker till 35-40 st
Räcker till...
35-40 st
Ingredienser
Så gör du
- 400 g margarin
- 8 dl vetemjöl
- 2 dl florsocker
- 2 st äggulor (spara äggvitorna till fyllningen)
Fyllning
- 150 g pistagenötter malda
- 2 dl mandelmjöl
- 3 dl socker
- 200 g smör smält
- 4 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg +2 äggvitor
Glasyr
- 4 dl florsocker
- 2 msk hallonsaft eller saften från silade hallon
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30×40 cm och bred ut fyllningen över mördegen.
Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.
Blanda ihop florsocker och hallonsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr. Bred ut detta över den kalla kakan.