Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Profiterol med hallonfrosting

Profiteroler smälter lätt i mun. Hallonfrostingen ger en frisk sommarsmak.

Yasemin

Vote
(4)

Räcker till 8 pers

Räcker till...

8 pers

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gr smör
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten
Frosting
  • 1 dl djupfrysta hallon
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde
Chokladsås
  • 100 gr vit choklad
  • 1 dl grädde
  1. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna. Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min. Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profitoroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.

  2. För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.

  3. För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profitoroles.