Profiterol med hallonfrosting
Profiteroler smälter lätt i mun. Hallonfrostingen ger en frisk sommarsmak.
Följ mina andra recept på With YasminRäcker till 8 pers
8 pers
Ingredienser
Så gör du
- 100 gr smör
- 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
- 3 st ägg
- 3 dl vatten
Frosting
- 1 dl djupfrysta hallon
- 100 gr Philadelphiaost
- 2,5 dl florsocker
- 1 dl grädde
Chokladsås
- 100 gr vit choklad
- 1 dl grädde
Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna. Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min. Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profitoroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.
För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.
För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profitoroles.