Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Somrig rulltårtsbakelse

Recept på en väldigt god bakelse med rulltårta som bas.

Vote
(6)

Räcker till 10 st bakelser

Räcker till...

10 st bakelser

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Rulltårta
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/2 dl vatten
  • 6 droppar Dr. Oetker citronarom
Fyllning & dekoration
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse jordgubbssmak
  • 2 dl kall mjölk
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • 2 paket Dr. Oetker vit Sockermassa
  • Dr. Oetker Gelfärger
  • ätbara dekorationsblommor
  • 1/2 dl sirap
  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Vispa ihop ägg och socker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl och bakpulver, och sikta ner det i äggsmeten. Vänd runt försiktigt till en jämn smet. Rör ner vatten och citronarom, och häll smeten i långpannan.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut plåten och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna medan flyllningen vispas ihop.

  4. Vispa tårtmoussen med kall mjölk tills den blir tjock och fluffig. Vispa  1 1/2 dl grädde tjock och blanda med tårtmoussen. 

  5. Bred ut moussen över kakan. Rulla ihop kakan hårt och skär den sedan i bitar. Färga sockermassan i valfri färg. Blir sockermassan för fuktig, pudra med florsocker. 

  6. Kavla ut sockermassan tunt på florsockrat bord. Skär ut skivor av sockermassan som räcker runt varje rulle. Ta lite sirap på varje skiva och fäst sedan sockermassan på rulltårtebiten. 

  7. Vispa grädden till topping och spritsa ut på varje bakelse. Dekorera med ätbara dekorationsblommor som också fastnar lätt med lite sirap.