Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(25)

Vaniljhjärtan

goda små hjärtan som passar till alla tillfällen! <3

Julia_P

Vote
(25)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 120g smör gar aven bra med margarin
  • 3dl vetemjöl
  • 1dl potatismjöl
  • ca.1,5 dl socker
  • 1 msk citronsaft
Fylling
  • 175g mandelmassa
  • 50g smör
  • 1 st ägg
  • 1st citron rivet skal
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 2dl florsocker till glasyr & topping
  • Smöra 20 hjärtansformade metallformar.Sätt ugnen på 200 gr.

    Hacka samman smör, vetemjöl, potatismjöl och  socker. Tillsätt citronsaften och arbeta tills du får en smidig deg. Det går bra att använda en matberedare eller att skära smöret i mindre bitar och arbeta ihop degen för hand.

    Låt degen stå kallt medan du blandar fyllningen.

    Riv citronskalet fint. Riv eller mixa mandelmassan, tillsätt smöret, ägget, citronrasp och mjöl och mixa eller rör tills du får en slät smet.

    Kavla ut degen till en tunn botten och klä formarna med degen. Det går också bra att tumma ut degen i formarna. Se bara till att smöra formarna noga, annars fastnar degen och du får inte loss kakorna när de är bakade.

    Fördela fyllningen jämnt i alla formarna.

    Grädda i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt mazarinerna svalna på galler innan de stjälps upp.

    Servera nygräddade och ljumma eller kylda till kaffe eller te.

    Vill du garnera med glasyr kan du blanda florsocker med citronsaft tills du får en glasyr som är slät och mjuk nog att bre på mazarinerna. Låt stå svalt tills glasyren stelnat helt.