Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(32)

Vaniljhjärtan

Fina och goda bakelser som passar att ge till någon du tycker om.

Vote
(32)

Räcker till ca 16 st

Räcker till...

ca 16 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 gr smör
Vaniljkräm
  • 1,5 dl mjölk eller grädde
  • 1 äggula
  • 2 tsk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk Dr Oetker vanillinsocker
Garnering
  • florsocker
  1. Smörj hjärtformar med smält smör. Blanda samman mjöl, potatismjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och nyp ihop till en smidig deg. Låt degen ligga i kylen en stund.

  2. Blanda samman alla ingredienser förutom vanillinsockret till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vanillinsockret. Låt svalna.

  3. Kavla ut degen ganska tjockt till en platta. Klä de smorda formarna med hälften av degen. Lägg en klick kräm på varje form och täck med ett lock av degen. Kläm till degen väl runt kanterna.

  4. Ställ formarna på en plåt. Grädda i 200 grader i nedre delan av ugnen ca 15 min.

  5. Stjälp försiktigt upp kakorna  medan de är varma på plant underlag.

  6. Sikta florsocker över bakelserna innan servering.

  7. Förvaras svalt.