Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Vaniljmusslor med mandarin

Recept på en liten smaskig bakelse, som kan dekoreras efter dag och humör.

Vote
(4)

Räcker till 25 st musslor

Räcker till...

25 st musslor

Kategorier
Recepttyp Bakelser
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl maizena majsstärkelse
  • 100 g smör kallt
  • 1 msk sirap
Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl Grekisk Youghurt
  • 2 st mandariner tunt skivade
  • Dr. Oetker dekorationsströssel tex Red decor
  1. Lägg alla torra ingredienser i en matberedare.

  2. Tillsätt smöret i tärningar samt sirap. Mixa hastigt ihop degen.

  3. Tryck ut degen tunt i välsmorda musselformar av metall. Ställ formarna i frysen 15 minuter.

  4. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter på 200 grader. Låt formarna svalna något innan de försiktigt knackas ut.

  5. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i yoghurt. Låt kallna innan musslorna fylls och toppas med mandarin och strössel.