Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljmusslor med mandarin
Recept på en liten smaskig bakelse, som kan dekoreras efter dag och humör.
Räcker till 25 st musslor
Räcker till...
25 st musslor
Ingredienser
Så gör du
- 0,5 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl maizena majsstärkelse
- 100 g smör kallt
- 1 msk sirap
Fyllning
- 200 g vit choklad
- 2 dl Grekisk Youghurt
- 2 st mandariner tunt skivade
- Dr. Oetker dekorationsströssel tex Red decor
Lägg alla torra ingredienser i en matberedare.
Tillsätt smöret i tärningar samt sirap. Mixa hastigt ihop degen.
Tryck ut degen tunt i välsmorda musselformar av metall. Ställ formarna i frysen 15 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter på 200 grader. Låt formarna svalna något innan de försiktigt knackas ut.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner i yoghurt. Låt kallna innan musslorna fylls och toppas med mandarin och strössel.