Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Blåbärs- och marängglass

Detta är en underbar efterrätt som passar utmärkt efter grillningen på sommarens heta dagar.

Tekla

Vote
(3)

Räcker till 1 form för 6 personer

Räcker till...

1 form för 6 personer

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 1/2 liter blåbär eller bär efter smak, t.ex hallon
  • 50 gram små maränger
  • Tillbehör: 1/2 liter blåbär
  1.  Vispa grädden hårt, vispa i florsocker, äggulor och blåbär.

  2.  Varva blåbärsgrädden med marängerna i en avlång eller rund form.

  3.  Täck med plastfolie och låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.

  4.  Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med blåbär.