Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Bakad jordgubbs cheesecake

Recept på en riktigt somrig bakad cheesecake! Med tydliga smaker av jordgubb blir detta en stor favorit till fikat i bersån.
Vote
(1)
Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 250 g Digestive kex
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 75 g Brynt smör
Fyllning
  • 600 g Färskost
  • 397 g Sötad kondenserad mjölk
  • 4 st Ägg
  • 1 st Dr. Oetker Vaniljstång
  • 0,5 dl Citronsaft
Jordgubbsspegel
  • 200 g Jordgubbar
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Citronsaft
  • Dr. Oetker Gelatinblad
Dekoration
  • Dr. Oetker Choco strössel
  • Jordgubbar
  • Mynta
Botten
  1. Börja med att bryna smöret .
  2. Mixa sedan Digestivekexen till fint smul och blanda ner det brynta smöret och vaniljsockret och blanda eller mixa ihop.
  3. Tryck ut i botten av en springform som är ca 23-24 cm/diameter.
  4. Förgrädda botten på 170°c i 7-8 minuter.
  5. Ta ur botten ur ugnen och sänk temperaturen till 150°c.
Fyllning
  1. Vispa ihop färskost, kondenserad mjölk. Snitta vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna och tillsätt dem i smeten ihop med citronsaft + finrivet citronskal.
  2. Tillsätt sedan ett ägg åt gången.
  3. Vispa ihop till en slät smet.
  4. Häll smeten på den förgräddade varma botten ställ in i ugnen på 150°c.
  5. Grädda i ca 35 minuter.
  6. Alla ugnar skiljer sig åt i temperaturen så ha lite koll. När fyllningen precis "stannat " är den klar. Ta ur ugnen och låt svalna helt i kyl innan det är dags för jordgubbspegeln. (kan med fördel stå i frysen en stund innan).
Jordgubbsspegel
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka ihop jordgubbar med citronjuice och socker under några minuter.
  3. Mixa sedan helt slätt med mixerstav. Du kan sila av fröna, men det är absolut inte nödvändigt.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma såsen .
  5. Låt svalna till ca °40c.
  6. Häll sedan jordgubbsblandningen över den riktigt kalla cheesecaken. häll försiktigt så det inte rinner för mycket.
  7. Låt stelna till lite och dekorera sedan med jordgubbar, mynta och vit choklad strössel.