Banan och kokoscheesecake
Mättande tårta som räcker till många
Räcker till 10 st personer
10 st personer
Ingredienser
Så gör du
- 225 gram kakor '' Maryland Cookies-typ''
- 4 msk smält smör/margarin
- 350 gram Cream cheese, typ philadelphia
- 1 dl socker
- 50 gram riven kokos
- 2 msk likör med kokossmak Tex bananlikör funkar också
- 2 st mogna bananer
- 125 gram mörk blockchoklad
- 7 gram gelatinpulver
- 3 msk vatten
- 1 ½ dl grädde
Garnering
- 1 st banan
- citronjuice
- lite smält choklad
Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel. Häll smulorna i en skål. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Blanda väl. Pressa försiktigt smulblandningen runt sidorna och i botten på en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
Blanda Cream Cheese och socker väl. Arbeta in kokosen och likören. Mosa de två bananerna och rör ner dem. Smält chokladen och blanda ner. Rör väl tills alla ingredienser blandats.
Strö ner gelatinpulvret i vattnet i en värmetålig skål och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig. Rör ner i chokladblandningen. Vispa grädden och rör ner även den. Skeda fyllningen i kakskalet och ställ kallt i 2 timmar tills smeten stelnat.
Flytta kakan försiktigt till ett fat när det är dags att servera. Skiva bananen ( doppa skivorna i citronjuicen för att undvika missfärgning) och lägg den runt kanten på kakan. Ringla över smält choklad och låt den stelna.