Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blåbärscheesecake i glas
Det är så smidigt att servera desserter i portionsformar!
En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär.
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Cheesecake
Desserter
Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 10 st digestivekex
- 50 g smör
Fyllning:
- 300 g färskost
- 1,25 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
Garnering:
- 225 g blåbär
- 2 msk strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Botten:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Krossa kexen i mixer eller för hand.
3. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.
Fyllning:
1. Vispa ihop alla ingredienser till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.
Garnering:
1. Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Häll över i en skål och låt svalna.
2. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären.
3. Förvara dina cheesecakes i kyl innan servering.