Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Cheesecake

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(2)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 portioner

Räcker till...

12 portioner

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g Lindahls Yoghurt
  • 150 g savoiardikex (ladyfingers)
  • 150 g smör
  • 4 msk citronsaft, plus skalet av en citron
  • 100 g socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 300 g mascarpone
  • 6 gelatinblad
  • 150 ml vatten
  1. Smula sönder biskvierna och blanda med smält smör.

  2. Lägg blandningen i en pajform ca 24 cm, med löstagbar botten, tryck ut blandningen med fingrarna så att blandningen bildar en tunn botten.

  3. Koka upp 150 ml vatten och lös upp den blötlagda gelatinen under omrörning.

  4. Vänd ner Lindahls yoghurt, gelatin och övriga ingredienser.

  5. Fyll pajformen och låt stå i kylskåpet.

  6. Garnera med färsk frukt, bär eller tunna citronskivor