Cheesecake
Denna tårta smakar som en blandning av glasstårta och cheesecake. Den är mycket enkel att göra och kan förberedas flera månader i förväg om man skulle vilja det.
Räcker till ca 8 port
ca 8 port
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g Philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 4-6 st digestivekex
- 0,5 tsk citronarom el 3msk citronsaft (Valfritt)
Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa först äggvitorna till de toppar sig och blir ett fast skum. Det ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa sedan äggulorna (går att använda samma vispar utan att diska dem emellan) och sockret till en luftig smet. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
Blanda i philadelphiaosten, använd lägsta hastigheten om du använder elvisp.
Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ned den vispade grädden i smeten med äggulor (forts på låg hastighet).
Rör nu försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.
Om du vill ha citronsmak: Blanda citronsaft i smeten eller droppa i citronarom.
Krossa kexen och lägg på botten av en rund form med löstagbar botten (24-28cm form).
Häll i smeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Tag ut kakan 20-30 minuter i rumstemperatur före servering.