Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(51)

Cheesecake

Enklaste och, enligt mig, den godaste cheesecaken.

mariamd

Vote
(51)

Räcker till 1 st cheescake

Räcker till...

1 st cheescake

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl grädde
  • 100-125 g philadelfiaost
  • 3 st ägg
  • 1/2 dl strösocker blandat med en tsk vaniljsocker
  • 1. Dela philadelfiaosten i en bunke.
    2. Separera äggvitan från gulan och blanda philadelfiaosten med en gula åt gången.
    3. Häll i socker och rör om.
    4. Häll i vaniljsockret och blanda noga ihop med resten av smeten. Avnänd gärna en handvisp för att få bort ostklumparna i smeten.
    5. Vispa grädden i en annan bunke (obs vispa inte för hårt) och blanda sedan ner den i resten av smeten.
    6. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan ner dem i smeten. Blanda noga.
    7. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en rund form med löstagbara kanter. Använd så många digestivekex som du själv gillar. Det går också att strunta helt i att lägga kex i botten av kakan.
    8. Häll smeten över kexbotten och strö eventuellt över krossade digestivekex. Jag krossade två-tre kex över kakan, men det blir också gott att göra ett tjockare kextäcke.
    9. Sätt kakan i frysen i minst fyra timmar. Ta fram den ca 15-30 min innan den ska serveras (beror på hur frusen kakan är och hur kall man vill att den ska vara då den serveras). Det går att förvara kakan i några dagar i frysen.
    10. Dekorera eventuellt kakan med exempelvis vindruvor, jordgubbar eller kiwi innan den serveras.

    Variation:
    Det går att blanda i kakao i kakan för att göra en chokladcheesecake eller citron för att göra en fräsch och somrig cheesecake