Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Cheesecake med citron och kanel

Recept på en väldigt fräsch och syrlig dessert som är toppen att avsluta middagen med. 

Vote
(15)

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 12 st digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk kanel
Fyllning:
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2,5 dl creme fraiche
  • citronsaft och skal från 1 citron
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 4 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1,5 dl strösocker
Topping:
  • 4 st passonsfrukter
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • Botten:

    Krossa digestivekexen och blanda ihop dem med det smälta smöret och kanelen och häll ner i en springform med löstagbar kant. Gör ett jämt lager av kexsmulorna och ställ in i kylen i 30 minuter.

    Fyllning:

    Lägg de 4 gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna så att de blir toppiga och vispa gulorna tillsammans med philadelphiaosten, creme fraichen, strösockret, citronskalet och vaniljsockret. Vänd ihop äggvitorna med ostsmeten. 

    Värm upp citronsaften och lägg ner gelatinbladen och vispa så att de löser upp sig helt. Låt svalna lite innan du häller ner citronsaften i ostsmeten, vänd ihop med en slickepott till en jämn och fin smet. Häll ner smeten i springformen över kexsmulorna och låt stå i kylen och stelna i 1 timme. 

    Topping:

    Lägg gelatinbladet i blöt i 5 minuter. Skrapa ur passionsfrukterna och koka upp dem tillsammans med vattnet och sockret i 3 minuter. Sila av passionsfruktskärnorna och lägg ner gelatinbladet och vispa så att det löser upp sig. Låt svalna 5 minuter innan du häller det över cheesecaken i ett jämt lager.

    Låt stå i kylen över natten. Servera kylskåpskall.